Все по-често хората използват камъни и минерали за успокоение на

...
Все по-често хората използват камъни и минерали за успокоение на
Коментари Харесай

Как да изчистим камъните и минералите от лоши енергии

Все по-често хората употребяват камъни и минерали за утешение на мозъка, тялото и душата. Всеки, който интензивно ги употребява, може да удостовери, че с времето те като че ли натежават. Това подсказва, че силата им изисква пречистване и възобновяване.

Пречистване се прави и при закупен нов кристал, тъй като силите, които е поел преди да стигне до новия си притежател, са проникнали в него и са го замърсили.

При какви случаи камъните изискват постоянно възобновяване е въпрос, който всеки притежател на кристал си задава. Ето по кое време би трябвало да се поставят особени грижи за камъка.

- Когато се употребяват за излекуване - при такива случаи камъните стават изключително възприемчиви за вибрациите, с които имат досег. Те поемат и задържат сили и е нужно да се прочистват след работа с тях.

- При потребност от дълбока енергийна сесия е допустимо камъкът да отдаде огромна част от силата и светлината си, с цел да подкрепи лечебния развой. Тогава прочистването и презареждането на камъка са наложителни. Мъгливият и тежък камък е знак, че той се нуждае от презареждане.

Това може да стане по няколко метода:

1. Под течаща вода - водата е универсалното средство за разчистване. Изворната вода е по-добрият вид, само че при липса на достъп до такава, това би трябвало да се направи под течеща вода. Може да се остави камъкът и в плитчината на речно корито за 10-20 минути. Само камъните от селен не трябва да стоят във вода, тъй като съставът е гипс и ще се разпадне. Морската и океанската вода също пречистват, само че солта в тях има корозионни свойства и по тази причина е добре да се заобикаля.

2. На слънчева светлина - естествената сила на Слънцето също може да зареди камъка с чиста и естествена мощ. Оставянето на камъка на слънчева светлина за 1-2 дни е положително решение за презареждане. Ако има подозрение за някой камък, може да се оставя единствено при изгрев и по залез, когато слънчевата светлина не е мощна.

3. На лунна светлина - оставени на трева или пясък под лъчите на нощното величие, камъните ще се заредят качествено. Освен това няма камък, който не трябва да се оставя на открито през нощта. Селенитът може да стои даже в дъждовно време на открито.

 изчистване на камъните от неприятна сила

4. Под земята - заравянето подземен също е употребен способ за презареждане на камъните и минералите. Няколко дни в почвата ще даде на камъка от силата на земните глъбини.

5. С помощта на други камъни - това става като камъните, нуждаещи се от презареждане, се оставят измежду други в някакъв съд, като подобаващи като енергийни донори са аметист, цитрин и други планински кристали, които отразяват светлината, създавайки енергиен щит към камъка за зареждане.

6. Сол - камъкът може да се зарови в сол, която ще обезврежда неприятния енергиен заряд и ще възвърне хармонията и салдото в камъка.

7. Тамян - каденето с тамян е остаряла и изпитана процедура, защото при изгаряне тамянът отделя детайли във въздуха, премахващи неприятната сила. Градинският чай, кедърът, сандаловото дърво също са подобаващи за този метод.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР