Партиите и/или коалициите подават заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК)

...
Партиите и/или коалициите подават заявление в Централната избирателна комисия (ЦИК)
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на заявление в ЦИК за промени в състава и наименованието на регистрирана коалиция

Партиите и/или обединенията подават заявление в Централната изборна комисия (ЦИК) за осъществяване на промени в състава и/или в наименованието на записана коалиция до 17:00 ч. през днешния ден, 4 май, според хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни, съобщи Българска телеграфна агенция.

На брифинг на 30 април заместник-председателят на ЦИК Росица Матева сподели, че документи за регистрация са подали 23 партии и 11 обединения, и означи, че на една партия е била заличена регистрацията. Останаха регистрирани и ще вземат участие в изборите 22 партии и 11 обединения. От тях една партия и една коалиция са регистрирани единствено за присъединяване в изборите за народни представители, сподели Матева.

За присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал от България са регистрирани три инициативни комитета за издигане на трима самостоятелни претенденти.

Съгласно хронограмата, до 7 май партия или коалиция може да изиска да бъде заличена регистрацията ѝ за присъединяване в изборите.

До 17:00 ч. на 7 май партиите, обединенията и инициативните комитети вършат оферти до ЦИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на Екологичен потенциал, както и до РИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за народни представители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР