Николас Хари записа най-голямата победа в кариерата си, след като

...
Николас Хари записа най-голямата победа в кариерата си, след като
Коментари Харесай

Николас Хари ще спори за първа титла в кариерата си от турнир от сериите Мастърс 1000

Николас Хари записа най-голямата победа в кариерата си, откакто надделя Томи Пол с 6:3, 6:7(3), 6:3 и се класира на финала на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Рим с награден фонд 9.09 милиона евро.

В него поставеният под номер 21 чилиец ще срещне Александър Зверев, който се наложи с 6:1, 6:7(4), 6:2 над Алехандро Табило.



Хари е първият тенисист от Чили от 2007 насам, достигащ до заключителен мач на равнище Мастърс 1000. Преди 17 години това направи Фернандо Гонсалес.

" Мисля, че предложих най-хубавото от себе си в този мач. Хвърлих безусловно всички сили и нападнах успеха. Не се стопирах и за секунда. Трудно е да поддържаш сходно равнище на централизация, само че това бе ключът за класиране на финала ", съобщи Хари.

Той записа цели 13 аса и добави 35 печеливши удара за успеха против Пол, приключена след два часа и 44 минути игра. Хари стигна до пробив в шестия гейм на последния сет и нападна успеха на личен сервис при 5:3. Чилиецът пропиля цели четири разигравания за триумфа, само че съумя да затвори срещата след две сполучливи отбрани за пробив в интерес на американеца.



" Не беше доста занимателно на корта, само че се постарах. Важното е, че в последната част играх най-добре и бях нападателен. Не е елементарно да довършиш няколко, само че го направих сполучливо и в този момент се усещам чудесно ", разяснява финалистът в Рим.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР