Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да позволят на

...
Володимир Зеленски призова западните партньори на Украйна да позволят на
Коментари Харесай

Зеленски призова за разрешение за употреба на западни оръжия по руска територия

Володимир Зеленски прикани западните сътрудници на Украйна да разрешат на Киев да употребява западни оръжия за нанасяне на удари по територията на Русия, заяви „ Киев Индипендънт “.

„ Виждаме всяка точка на централизация на съветски войски. Знаем всички региони, откъдето се изстрелват съветски ракети и бойни самолети ", съобщи Зеленски.

„ Унищожаването на тази терористична мощ и по този метод спасяването на хиляди човешки животи и гарантирането, че разширението на войната ще бъде спряно, е чисто политическо решение. Решение, което би трябвало да бъде взето “, добави украинският президент.

Съюзниците на Украйна разискаха апелите на Киев. Германският политик от Зелената партия Антон Хофрайтер неотдавна се изрече в поддръжка на концепцията, с цел да се защитят украинските цивилни.

Зеленски също по този начин прикани Запада да „ форсира “ и усили доставките на F-16 за Украйна. Украинският водач благодари на сътрудниците си за осъждането на съветския удар по хипермаркет в Харков, при който починаха 16 души. Той добави, че „ е значимо това наказание да докара до изцяло обективни последици “.

Украинският народен представител Йехор Черниев твърди, че Вашингтон е почнал да разисква решението да позволи на Украйна да употребява американски оръжия на съветска територия, като се базира на неофициални диалози в коридорите на Парламентарната асамблея на НАТО.

На 26 май немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че е срещу това Украйна да употребява западни оръжия, с цел да нападна съветска територия.

Шолц сподели, че Германия е дала на Украйна ясни правила, забраняващи потреблението на немски оръжия на съветска територия, и че не вижда причина това да се трансформира. Той добави, че политиката му е да предотврати ескалация в „ в действителност огромна война “./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР