Състав на Окръжен съд – Хасково остави в ареста с

...
Състав на Окръжен съд – Хасково остави в ареста с
Коментари Харесай

Задържане под стража и за втория мъж, обвинен за трафик на 3,5 кг кокаин през Капитан Андреево

Състав на Окръжен съд – Хасково остави в ареста с непрекъсната мярка за задържане под стража 39–годишния български жител С.И., упрекнат като подстрекател и помощник при трафик на кокаин, оповестиха от съда.

Той, дружно със  С.М., на 11 юни т.г., са се пробвали да трансферират през граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) „ Капитан Андреево “ от България в Турция, кокаин с общо бруто тегло 3,510 кг.

Двамата са се придвижвали в автомобила, каран от С.М., който е бил отклонен от митническите чиновници за щателна инспекция. В тайник в двигателния отсек на колата, проверяващите са разкрили три пакета с бяло прахообразно вещество, което е реагирало на кокаин. 

Според съда до сегашния миг са събрани доказателства, че създателят на закононарушението, като подстрекател и причинител, е обвиненият С. И. Той е притеглен към отговорност за осъщественото действие, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години и „ санкция “ от 200 000 до 300 000 лв..

Сред претекстовете на съда да остави С.И. в ареста са, че против него има друго наказателно произвеждане в правосъдна фаза - също за опиати, както и че има опасност  той да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Днешното определение предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен период.

Мярката на на другия обвинен по случая - С.М. беше гледана на 14 юни. И за него Окръжен съд – Хасково постанови „ непрекъснато задържане под стража “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР