Алкохолът и храните, които никога не трябва да се комбинират.

...
Алкохолът и храните, които никога не трябва да се комбинират.
Коментари Харесай

Алкохолът и храните, които никога не трябва да се комбинират

Алкохолът и храните, които в никакъв случай не би трябвало да се комбинират. Газираните алкохолни питиета, като шампанско и бира е рисково да се комбинират с мазни и солени храни.

Прекомерната консумация на протеини, мазнини и въглехидрати покачва налягане в червата. От нейните думи излиза наяве, че се следи зачестяване на случаите на смъртни случаи, заради тази причина.

Алкохолът и храните, които в никакъв случай не би трябвало да се комбинират

Алкохолът и храните, които в никакъв случай не би трябвало да се комбинират 17.06.24 20:58 Росен Плевнелиев: Трябва да има държавно управление. Стига към този момент с игрички 17.06.24 20:45 Кристиан Вигенин: Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ, нито на Движение за права и свободи, нито ще участваме в обединения 17.06.24 20:27 Закъсаха го! Германия търси жрици на любовта за Евро 2024 17.06.24 20:08 Освиркаха Род Стюърд, откакто сподели на Путин да „ върви по дяволите “ и издигна украинското знаме (ВИДЕО) 17.06.24 19:48

Според експерти, комбинацията на алкохолни газирани питиета с мазни и солени храни може да предизвика рисково положение, наречено „ изострен панкреатит “ или „ панкреатична некроза “.

В този случай ензимите не се задействат в лумена на червата, а в панкреаса. Колкото повече пие човек, толкоз по-лека би трябвало да е храната, която употребява. Важно е да се знае, че злоупотребата с алкохол усилва риска от тромбоза.

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР