Вкусни миди потопени в нежен сметанов крем по оригинална френска

...
Вкусни миди потопени в нежен сметанов крем по оригинална френска
Коментари Харесай

Миди Aла крем по френски

Вкусни миди потопени в гальовен сметанов крем по истинска френска рецепта!

Необходими Продукти

● миди - 2 кг
● чесън - 3 бр. скилидки
● зелен лук - 2 бр.
● бяло вино - 1 ч.ч.
● сметана - 250 мл прясна
● магданоз - 1 връзка
● масло - 30 г
● мащерка - 2 стръка
● черен пипер - прясно надробен, на усет
● чили - 1 щипка

Начин на подготвяне

Рецептата миди Ала крем е със сметана, води началото си от френската кухня. Това е вкусна рецепта с миди, подобаваща за вечеря с другари, предястие или второ автентично ядене.

Ако обичате макарони, можете да ги комбинирате. Това е една от рецептите за предястие, която даже децата може да харесат, в случай че приготвите миди със сметана за тях, може би ще замените бялото вино с вода. Рецептата по никакъв начин не е сложна, пробвайте!

На първо място измийте и почистете мидите, с цел да премахнете всички натрупвания, тази интервенция може да отнеме известно време, даже и час.

Изсипете мидите в огромен тиган, без да добавяте никакви подправки, сложете тигана на мощен огън и го покрийте.

Гответе мидите в продължение на няколко минути, като налеете виното. Като видите, че мидите стартират да се отварят, продължете да готвите, до момента в който всички са отворени, или най-малко съвсем всички (тези които не се отворят, изхвърлете).

Извадете мидите от тигана, като извадите тези, които не са се отворили, филтрирайте течността от готвене и запазете половината от нея.

Обелете чесъна и го наситнете, измийте и нарежете лука на кръгчета.

Измийте и магданоза и го прибавете.

Сотирайте чесъна и просения лук на приблизително мощен огън с маслото и малко черен пипер (прясно смлян)

Увеличете котлона и прибавете мидите с течността за готвене, гответе две минути, след което отцедете.

Сложете течността за готвене от мидите да заври и прибавете сметаната, продължете готвенето на мощен огън, тъй че да намалите соса до половината.

Сол, единствено в случай че е належащо, тъй като течността за готвене към този момент е солена, и прибавете мидите в тенджерата. Оставете да се овкуси за 1 минута и поръсете с нарязан магданоз.

Сервирайте мидите със сметаната доста горещи. Ако желаете, прибавете за лукс стотина грама коктейлни скариди към соса!

Варианти

Най-изисканият вид, който можем да препоръчам, е да добавите шафран към сметана или даже по-добре къри, в случай че обичате пикантни ястия. В това отношение даже чилито би могло да послужи за задачата. Друго нещо, което ви предлагам, е да добавите сока на лимон за още по-свежо ядене. Можете да замените лука с праз или да употребявате шалот вместо чесън и зелен лук. След това още една вкусна концепция е да добавите малко пармезан.

Ако не знаете, мидите са доста готвена храна, както във Франция, също и в Белгия, където постоянно се комбинират с пържени картофи, което предлагаме и в този случай, изключително за деца. И най-после, с цел да бъдете леки, защото мидите със сметана са малко калорични, можете да изберете зеленчуци на пара.

За това ядене с миди предлагам пенливо вино с мехурчета, като се има поради и френският генезис на рецептата и изискаността на същия внимателен и пресен усет. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР