Изграждането на новата улица между булевардите Бургаско шосе“ и Хаджи

...
Изграждането на новата улица между булевардите Бургаско шосе“ и Хаджи
Коментари Харесай

Стефан Радев: Основната идея за новата улица е развитието на района с бившите казарми

Изграждането на новата улица сред булевардите „ Бургаско шосе “ и „ Хаджи Димитър “ в Сливен слага началото на бъдещото развиване на терените с някогашните казарми. Това съобщи кметът Стефан Радев пред публицисти по време на визитата си на готовия обект. Улицата към този момент е отворена за придвижване. Тя минава през някогашните военни поделения.

„ Като стойност сумата за дейностите по целия обект е към два милиона лв.. Около милион и триста хиляди са от държавния бюджет, а останалите са лични средства. Това е финансовото изражение на плана, а като организация, старания и сила, е въпрос на дълго обмисляне и подготовка. Основната концепция е развиването на региона на някогашните казарми “, сподели кметът.

Строителните действия започнаха през октомври 2023 година Изградиха се канализация и тръбопровод, велоалея, извърши се асфалтиране. Монтирани са камери за видеонаблюдение и осветяване, засадена е растителност.

Новата улица облекчава трафика от кръстовищата на „ Розова градина “ и „ Илинденско въстание “. Зад паметника на Шести артилерийски полк, чието име към този момент носи улицата, е очакван терен за пренасяне на пожарната. Кметът през днешния ден заяви, че от Министерство на вътрешните работи е получено писмо с искане за даване на терена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР