Русия покани талибаните да участват в най-големия си икономически форум,

...
Русия покани талибаните да участват в най-големия си икономически форум,
Коментари Харесай

Русия покани талибаните на икономическия форум в Санкт Петербург

Русия предложения талибаните да вземат участие в най-големия си стопански конгрес, който по традиция се организира в Санкт Петербург, предадоха Ройтерс и ТАСС. Москва се стреми към повдигане на възбраната на ислямисткото придвижване, което пое властта в Афганистан през август 2021 година след изтеглянето на американските войски.

През последните три години Русия, която още през 2003 година призна талибаните за терористична организация, последователно построява връзки с тях. Руските министерства на външните работи и правораздаването към този момент са уведомили президента Владимир Путин във връзка с повдигането на възбраната, съобщи за ТАСС шефът на отдела за Азия към външното министерство Замир Кабулов.

По думите му към момента има проблеми, които би трябвало да се изчистят, само че все пак талибаните са получили покана за присъединяване във форума, който ще се организира от 5 до 8 юни. Афганистанските водачи по традиция се интересуват от търговията с петролни артикули, уточни Кабулов.

Форумът в Санкт Петербург, в който в предишното са взели участие основни изпълнителни шефове на значима западни компании и капиталови банкери от Лондон и Ню Йорк, се промени съществено след началото на съветската инвазия в Украйна и западните вложители бяха сменени от предприемачи от Китай, Индия, Африка и Близкия изток.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР