Вицепремиерът по европейските въпроси в правителството на Република Северна Македония

...
Вицепремиерът по европейските въпроси в правителството на Република Северна Македония
Коментари Харесай

Скопие зове за старт на процеса на присъединяване на Северна Македония към ЕС

Вицепремиерът по европейските въпроси в държавното управление на Република Северна Македония Никола Димитров прикани за започване на процеса на присъединение на неговата страна към Европейски Съюз, заяви Макфакс.

Димитров е на двудневно работно посещаване в Атина. Той направи послание на Делфийския стопански конгрес дружно с еврокомисаря по разширението Оливер Вархей.

Вицепремиерът акцентира смисъла на реализирането на дълго чаканото и справедливо публично започване на процеса на присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз като сериозен тест за бъдещето на европейската вероятност на целия район.

Спирайки се на разногласието с България, Димитров посочи, че би било напълно естествено съседите, които са също страни членки на Европейски Съюз, да имат максимален интерес за европейска Северна Македония, за сполучлива история в тяхно съседство, добави Българска телеграфна агенция.

Мисля, че от тази вероятност би трябвало да съживим уговорката със София. Трябва да се опитаме да използваме момента, да намерим метод да превъзмогнем трудността и виждам това като сюжет за обща победа или общо проваляне. Нямаме сюжет, в който България побеждава, а Северна Македония губи. Двете страни сме или губещи, или двете спечелили, а и Европейски Съюз е в същата кошница, сподели Димитров.

Еврокомисарят Вархей повтори позицията на Европейския съюз, че Северна Македония е изпълнила всички условия за начало на присъединителни договаряния с Европейски Съюз и процесът на разширение би трябвало уверено да се движи напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР