През изминалата нощ родната къща на писателя Димитър Талев е

...
През изминалата нощ родната къща на писателя Димитър Талев е
Коментари Харесай

Наследник на Талев: Полицията в РМС твърди, че къщата е паднала заради дъжда

" През миналата нощ родната къща на писателя Димитър Талев е съборена с чук от македонисти. Според полицията била паднала от дъжда… Информацията ми е, че похищението е осъществено с чук от пийнал македонист. Виновните не са те. Беше ясно, че ще има опити за похищения. Виновни са родните управници и най-много Манол Пейков! Благодаря им, че се грижат за културното ни завещание. Последствия ще има ".

Това съобщи Димитър Панчев, роднина и правоприемник на писателя Димитър Талев.

Младият Димитър, който носи същото име като това на създателя на " Железния светилник ", нееднократно е излизал на митинги пред министерство на културата. Причината - по думите му къщата не трябва да се изкупува от Манол Пейков и донори. Той се притеснява, че един път присвоена от него тя няма да се трансформира в музей или културен дом, а в частна благосъстоятелност на Пейков.

От фондация " Македония " на собствен ред упорстват за бързо следствие и съд за виновниците.

" Дано този акт на изтощение е знак, че най-сетне има някакво действително оживление по договорката. Надявам се скоро къщата да бъде в български ръце, с цел да я стопанисваме и възстановим допустимо най-скоро. А вандалите да бъдат хванати час по-скоро ", съобщи за " Труд news " Виктор Стоянов, ръководител на фондацията.



Димитър Панчев, роднина на писателя Димитър Талев
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР