Египет казва, че се е съгласил да изпрати камиони с

...
Египет казва, че се е съгласил да изпрати камиони с
Коментари Харесай

Египет казва, че ще изпрати камиони с хуманитарна помощ в Газа през ГКПП Керем Шалом

Египет споделя, че се е съгласил да изпрати камиони с филантропична помощ и гориво през израелския Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом в Газа за Организация на обединените нации, след диалог сред президента Абдел Фатах ел-Сиси и президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Споразумението има за цел да обърне трагичния спад в помощта на Организация на обединените нации, влизаща в линията Газа, откакто Израел стартира офанзивата си против южния град Газа Рафах на 6 май.

Дали ще го направи остава неразбираемо, защото чиновници на Организация на обединените нации споделят, че значително не са в положение да стигнат до Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом, с цел да вземат помощта, която влиза, защото боевете в региона го вършат прекомерно рисково.

Египет спря съдействието с Израел за влизане на помощ в Газа, откакто израелските войски превзеха пропускателния пункт Рафа сред Газа и Египет по време на офанзивата си.

Египет споделя, че палестинските чиновници би трябвало да бъдат върнати отпред на Рафа секване. По-голямата част от филантропичната помощ за Газа идва от Египет и по-голямата част от нея преди то...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР