Високите технологии откъсват хората от реалния живот, каза турският президент

...
Високите технологии откъсват хората от реалния живот, каза турският президент
Коментари Харесай

Ердоган: Вместо да се молят на Аллах, хората си гледат в телефоните

Високите технологии откъсват хората от действителния живот, сподели турският президент Реджеп Ердоган, написа локалният в Хюриет. Държавният глава на югоизточната ни съседка приказва на конгрес в Истанбул, отдаден на зависимостта от интернет, чийто уредник бе сдружение, борещо се с алкохолизма, тютюнопушенето, наркомании и други пристрастявания, написа Блиц.

" Чатовете в обществените мрежи превзеха човешкото другарство. Много хора си губят времето в мрежата даже в свещените за мюсюлманите градове Мека и Медина. Те, вместо да се вглъбят в молебствия към Аллах, са вперили взор в модерните устройства ", сподели още той.

" Светът принадлежи на индивида, който се пробва да живее без технологии, а не на този който часове се реди на опашка за финален модел телефон. Основният проблем е, че ние неправилно разбираме технологиите и те може да ни откъснат от действителността ", добави президентът на Турция. Той прикани управляващите в страната да не мълчат против заплахите от технологиите и да вземат радикални ограничения. Ердоган в това време акцентира, че Турция не афишира свещена война против технологиите. " Ние приветстваме тези достижения на науката и техниката, които ни оказват помощ. Ние обаче се разгласяваме против тези нововъведения, които ни вредят ", съобщи още президентът на страната на два континента.  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР