Висока оценка за състоянието и перспективите за развитие на приятелските

...
Висока оценка за състоянието и перспективите за развитие на приятелските
Коментари Харесай

Борисов се срещна с председателя на Камарата на съветниците в мароканския парламент

Висока оценка за положението и вероятностите за развиване на другарските връзки сред България и Мароко сложиха по време на срещата си министър-председателят Бойко Борисов и ръководителят на Камарата на съветниците (Горната камара) на мароканския парламент Абделхаким Беншамаш.

Борисов и Беншамаш показаха удовлетворение от активизирането на контактите през последните години, в това число сред парламентите на двете страни.



Снимка: Министерски съвет

„ Мароко е един от значимите и основни фактори за стабилността в района. Избраният и поредно следван от страната ви модел на рационализация и демократизация може да бъде образец за развиването на други страни в района и в арабския свят “, съобщи министър председателят Бойко Борисов пред ръководителя на Горната камара на мароканския парламент Абделхаким Беншамаш.

В диалога си двамата разискаха мястото и ролята на Мароко в интернационален и районен проект като акцент бе подложен върху напъните, които страната поставя за укрепването на сигурността и стабилността на Африканския континент, предадоха от пресслужбата на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР