Площад Македония“ в центъра на Благоевград се оказа малък за

...
Площад Македония“ в центъра на Благоевград се оказа малък за
Коментари Харесай

„Молец“ разтърси Благоевград, БГ дуетът предизвика истински фурор на пл. „Македония“

Площад „ Македония “ в центъра на Благоевград се оказа дребен за хилядите благоевградчани, които участваха на огромния концерт, отдаден на 24 май и празника на града довечера. Жители и посетители на регионалния център пяха дружно с едни от най-младите и известни реализатори в България.

Роби и „ Молец “ провокираха същински екстаз измежду публиката. Малко след 21:00 ч. БГ дуетът излезе на сцената, с цел да изпее обичани шлагери, измежду които „ 7 дни “ и „ Цялото време “.

Изненадата на вечерта за мнозина бе фолклорният дует Бисера и Лидия, които плениха благоевградчани със завладяващите си гласове, преплетени в обичайни и съвременни фолклорни ритми. В празничната вечер участваха и надарените локални реализатори от Музикално учебно заведение „ Престо “.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев откри празничната вечер с одобрение към благоевградчани. От сцената той се обърна към присъстващите с пожеланието хората от Благоевград да са все по този начин обединени, както в този ден.

Програмата продължи повече от 2 часа, а с изключение на на площад „ Македония “ раздвижване имаше и на площад „ Георги Измирлиев “, където по-рано дефилираха на зрелостници от Випуск 2024. Утре празненствата във връзка празника на Благоевград продъ лжават с празничен концерт на емблемите на регионалния център – Ансамбъл „ Пирин “ и Камерна опера, който стартира след 19:30 ч. Шествията на зрелостниците също не престават на 25 и 26 май на пл. „ Георги Измирлиев “.

Община Благоевград честити празника на всички поданици и посетители на града!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР