Гърция глобява с 1000 евро собствениците на домашни любимци, които

...
Гърция глобява с 1000 евро собствениците на домашни любимци, които
Коментари Харесай

1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци

Гърция глобява с 1000 евро притежателите на домашни любимци, които се отнасят нечовешко с тях. Това плануват законодателни промени, които са в действие в южната ни съседка от тази година. И с които туристите, планиращи да летуват в Гърция дружно с домашния си любим, е значимо да се срещнат.

Животни се позволяват без ограничавания единствено на дивите плажове. На проведените изключение се прави само за кучета-водачи или в случай че концесионерът е решил да позволява животни на линията, което би трябвало да е указано ясно с табела.

Абсолютно неразрешен е достъпът на кучета на плажове със документ “син байрак ” от Гръцкото общество за отбрана на природата. Изключение отново са кучетата-водачи, за които би трябвало да бъде показано нужното уверение при инспекция от управляващите. Същите правила важат и за влизане на четириногите водачи в заведения за хранене, хотели, лечебни заведения, учебни заведения, спортни уреди и църкви.

На плажа животното би трябвало да бъде наложително вързано на каишка. Причината е, че не са малко хората, които се опасяват от наличието на кучета на плажа, в това число и по здравословни и хигиенични аргументи.

Каишката не е наложителна, когато кучето плува в морето, само че това пък е позволено единствено, в случай че във водата няма плажуващи хора.

Стопаните би трябвало постоянно да носят паспорта на своя питомец, който да подсигурява, че животното е с подложен чип, имунизирано и обезпаразитено. Проверки се правят постоянно, а санкцията варира сред 30 и 150 евро.

На плажа би трябвало да осигурите място със сянка за домашния си любим,

защото има риск от топлинен удар или слънчево изгаряне.
И несъмнено, би трябвало да му носите вода.
Ако не се грижите добре за животното, подлежите на санкция, достигаща до 1000 евро.

Такава се постанова да вземем за пример за осакатяването на животно без здравна причина, както и за неспазването на условието за постоянен ветеринарен обзор или годишната имунизация.

Домашният ви любим може да ви докара финансово наказване и в случай че нарушава публичното успокоение или комфорта на други почиващи хора. Глобата е 300 евро.

По време на разходката стопаните имат задължението да приберат отпадъците и изпражненията на животните, в противоположен случай ще бъдат санкционирани със 100 евро. Всеки, който разхожда куче, би трябвало да подсигурява, че то не навлиза безотговорно в непознати парцели или в публични зони.

Трябва да са с чип
Кучетата пътуват с европейски паспорт
Изисква се ваксина срещу бяс



За да пътува до Гърция домашният любим би трябвало да има европейски паспорт.

Ако пътувате с домакински любим в Гърция, той наложително би трябвало да има електронен чип, в случай че е на възраст над 6 месеца. Кодът на микрочипа би трябвало да съответствува с този, посочен в паспорта на животното.

Питомците също по този начин би трябвало наложително да са имунизирани срещу бяс, като имунизацията би трябвало да бъде направена не по-рано от 21 дни и не по-късно от 1 година преди пътуването. Ако домашният любим не е имунизиран, санкцията за притежателя му е 500 евро.

Животното би трябвало да има европейски ветеринарен паспорт, който дава информация за здравния му статус. В документа би трябвало да са посочени също името, типа, пола, породата, датата на раждане и особености (ако има такива) на домашния любим. В случай, че паспортът на животното не съдържа наложителната информация, притежателят ще заплати санкция от 300 евро.

Допускат се домашни любимци (не надвишаващи 10 кг) в публичен авто и железопътен превоз, както и в таксита и пътнически кораби, при изискване че животните са в специфична транспортна клетка и са съпроводени от притежателя.

Министерска наредба
Не пускат затлъстели туристи на магарета на Санторини
Разходката включва и нанагорнище на 568 стъпала



Цената за разходка с магаре из тесните стъпаловидни улички на Санторини е 10 евро на човек.

Проверки за употребата на магарета на остров Санторини стартира гръцкото министерство на туризма. Ако бъдат открити нарушавания, се постановат санкции, достигащи до 30 000 евро.

През 2018 година министерството издаде възбрана туристи с тегло над 100 кг да яздят магаретата на острова.

Решението бе взето след постъпили голям брой недоволства, че животните получават деформиране на гръбнака.

Цената за наемане на магаре е 10 евро на човек. Животните доста постоянно се претрупват, защото разходката за туристи е с дълготрайност 25-35 минути и включва и нанагорнище на 568 стъпала до Фира.

Посетителите на острова нямат право да яздят също по този начин бременните или боледуващи животни. Стопаните на магаретата пък са задължени да ги хранят единствено с прясна храна и да ги поят с чиста вода.

Островът е фамозен с хълмистия си терен. Една от атракциите за туристите са разходките с магаретата из тесните стъпаловидни улици, които са недостъпни за други транспортни средства.

Специалисти предлагат магаретата да не носят товар, преизпълнен 20% от живото им тегло.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР