В ежедневните дилеми на съвременния етикет кога да присъдите или

...
В ежедневните дилеми на съвременния етикет кога да присъдите или
Коментари Харесай

Попитайте Шримсли: наистина ли трябва да ви дам оценка от пет звезди?

В ежедневните алтернативи на актуалния етикет по кое време да присъдите или да откажете пет звезди е една от тези, които разделят поколенията. Както при доста други неща, мрежата е обучила по-младите хора просто да ударят пет звезди, да вдигнат плещи и да продължат напред.

Може също да разделя националностите. За британците, за които най-високата форма на хвалба е, че нещо „ не е неприятно “, самата концепция да дадете на нещо пет звезди от пет просто се разрушава против националната душeвност. Четири звезди наподобяват много ефектни. За разлика от това, американците, които считат самото снабдяване на чаша кафе за „ ужасно “, са по-малко обезпокоени от присъждането на най-високи оценки.

Проблемът ми беше показан неотдавна в края на почивката през уикенда на място, което сигурно бих предложил, когато притежателите ми изпратиха известие, че ще ми изпратят анкета, която да попълня за престоя си, само че че в случай че не се усещам в положение да им дам оценка от пет звезди, биха предпочели да чуят от м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР