виж галерията Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект

...
виж галерията
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект
Коментари Харесай

Улица Алеко Константинов“ ще претърпи пълна промяна! Бургазлии, харесва ли ви проектът?

виж галерията Община Бургас финансира със свои средства изработването на план за цялостно видоизменение на ул. " Алеко Константинов " в централна градска част. Обектът е заложен в финансовата стратегия на новия бюджет за 2019 година, който чака утвърждението на локалния парламент в края на януари.

Преди да се случи практическата реализация на плана, бургазлии имат опцията да изразят своето мнение, да създадат забележка или в допълнение предложение. За задачата пишете до [email protected].

Улица " Алеко Константинов " е в идеалния център на града, граничи със СУ " Кирил и Методий " и площад " Тройката ", само че е в доста неприятно положение. Тази година пристигна и нейният ред за цялостна смяна, като в плана Община Бургас планува замяна на настилките, основаване на нови зелени площи, слагане на пейки, оформяне на кътове за прелестен отдих, монтиране на ново осветяване и видеонаблюдение, слагане на перголи с пълзяща растителност като на " Богориди ", покритие на региона с безжичен интернет. Предложението за новата настилка е да се употребяват главно гранитни павета. По протежението на улицата ще бъдат подредени красиви павилиони от дърво, метал и стъкло, в които бургаските занаятчии да оферират своята ръчно направена продукция. По план би трябвало да се построи и малко арт кафене.

В края на предходната година Община Бургас започва обновлението на редица дребни улички в ЦГЧ, което ще приключи през актуалната 2019-та. Това са " Лермонтов ", " Шипка ", " Отец Паисий ", " Иларион Макариополски ", " Успенска ", " Гео Милев ", " Граф Игнатиев " и " Константин Фотинов ". Целта е градският център да стане още по-приятен за разходка, развлечение, среща с просвета и изкуство. Преобразената " Алеко Константинов " също би трябвало да стане част от новото по-красиво лице на Бургас.

На фотосите в галерията може да видите предлагането за новата визия на улицата и по какъв начин наподобява тя през днешния ден.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР