Първите 19 модернизирани пътнически вагона, които БДЖ купи от немската

...
Първите 19 модернизирани пътнически вагона, които БДЖ купи от немската
Коментари Харесай

Първите 19 модернизирани вагона пристигнаха у нас

Първите 19 осъвременени пътнически вагона, които БДЖ купи от немската компания " Дойче Бан “ дойдоха през днешния ден в България. Очаква се те да бъдат пуснати в употреба по железопътната мрежа на страната доникъде на юни.

" Тази договорка, която осъществихме със съдействието на Посолството на Германия у нас, е първата значима крачка към модернизацията на жп превоза “, съобщи министър Гвоздейков при идването на преносимия състав. Той изясни, че вагоните ще се движат по най- дългите посоки в страната сред София и Бургас, и София и Варна, а към всяка комбинация ще има и вагон-ресторант.

Стойността на целия план е малко над 30 млн. лв. за 76 вагона, което прави по 400 000 лв. за един вагон. " Много по-скъпо излиза на БДЖ да ремонтира един вагон от своя разполагаем парк. Но най-важното е, че с вложените средства в ремонта на подобен вагон, не можем да реализираме качеството на преносимия състав, който идва от Германия “, добави Гвоздейков.

От БДЖ обявиха, че чакат в границите на месец юни да бъдат доставени и оставащите 57 вагона, с цел да може те да бъдат пуснати в употреба за идния летен сезон.

Всеки от вагоните разполага с 80 седящи места, оптималната скорост на придвижване до 200 км/ч и дава отговор на всички модерни стандарти за комфорт. Подвижният състав е без купета, вид отворено пространство и е оборудван с климатична система, както и с осведомителна система за известяван на пасажерите за гарите и спирките по маршрута на влака. Шест от вагоните са приспособени за трудноподвижни лица, а всички 76 вагона разполагат с ергономични седалки. Разполагат също с контакти за зареждане на мобилни телефони и самостоятелни лампи за четене над всяко седящо място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР