Виена беше коронясана за най-здравословния град в света от HOKA.

...
Виена беше коронясана за най-здравословния град в света от HOKA.
Коментари Харесай

Кой е най-здравословният град в света?

Виена беше коронясана за най-здравословния град в света от HOKA.

Тя събира оптималния вероятен брой точки в категорията Проходимост, показва вестник Express.

Австрийската столица има мек климат със междинна температура от към 13 градуса. Освен това се характеризира с едни от най-ниските равнища на замърсяване.

Виена също по този начин е дом на доста зелени площи, на които нейните поданици могат да се насладят след претрупан работен ден.



Въпреки че фамозната шоколадова торта Sachetorte може да не е най-здравословният избор, градът разполага с голям набор от развлекателни действия.

Испанският Санта Круз де Тенерифе е втори в класацията, като предлага на туристите и жителите си невероятни плажове.

Има доста аргументи да прекарвате времето си на открито на Канарските острови, защото междинната температура е 22 градуса.

Извън Европа, Мелбърн в Австралия оглавява класацията на най-здравословните градове на HOKA. Той е прочут като „ спортна столица на света “ и в действителност оправдава името си.

С по-ниски температури от доста други региони в Австралия, междинната температура в него е единствено 17 градуса. Туристите могат да се разхождат в Кралските ботанически градини, с цел да се приближат до зашеметяващата природа, без да напущат обитаемото място.



Столицата на Италия - Рим, е четвърта в класацията, като е оценена като извънредно налична за туристи.

Посетителите могат да прегледат античния град пешком, откакто се насладят на някои от невероятните кулинарни деликатеси на италианската кухня.

Стокхолм, Берлин, Лисабон, Барселона и Копенхаген също са в челния лист в Европа, като доста от тях могат да се похвалят с ниски равнища на замърсяване.

Друг австралийски град е единственото друго неевропейско място, което влиза в листата, като Сидни се промъкна в топ 10 на осма позиция.

Ето и Топ 10 на най-здравословните градове в света, съгласно HOKA:
Виена, Австрия Санта Крус де Тенерифе, Испания Мелбърн, Австралия Рим, Италия Стокхолм, Швеция Берлин, Германия Лисабон, Португалия Сидни, Австралия Барселона, Испания Копенхаген, Дания
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР