Появата на болида на Аертон Сена- Marlboro McLaren MP4/8 на

...
Появата на болида на Аертон Сена- Marlboro McLaren MP4/8 на
Коментари Харесай

Формула 1: Обиколката, която открадна вниманието от кръга на Имола

Появата на болида на Аертон Сена- Marlboro McLaren MP4/8 на италианската писта Имола сътвори същинска блъсканица за почитателите на Краля на моторните спортове - Формула 1.

Освен отдадената на Сена и Раценбергер обиколка на пагубното за тях трасе от водачите, която първенецът Себастиан Фетел провежда ден по-рано, преди самото съревнование, той изкара за няколко обиколки болида на Сена от сезон 93`, който водачът завърша на втора позиция с 5 победи.

Това е машна от атмосферната епоха на шампионата с 3.5-литров V8 мотор Ford Cosworth с мощ от 710 конски сили при над 13 хиляди оборота в минута, още веднъж в типичния за тима бялочервен дизайн на цигарения производител Малборо.

Няколкото обиколки сигурно наелектризираха публиката до краен лимит тъкмо 30 години, откакто един от най-ярките първенци и един от новаците изгубват живота си за един уикенд при започване на май месец, а на старт финала Фетел бе посрещнат от племенниците на Аертон - Бианка и Лали Сена и мениджъра му Армандо Ботело, който не можа да сдържи страстите си.

По време на последната обиколка, Фетел развяваше и флаговете на двете родни страни на Роланд и Аертон - Австрия и Бразилия, като двата флага участваха и на особено основаната каска, разграничени от немския байрак - родината на четирикратния първенец Фетел.

 Senna (1)  Senna 1 (1)  Senna 4  Senna 7  Senna 8
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР