КИНШАСА, Конго (AP) — Шестима души бяха убити и десетки

...
КИНШАСА, Конго (AP) — Шестима души бяха убити и десетки
Коментари Харесай

Шестима убити при „осуетен преврат“ в Конго, казва армията

КИНШАСА, Конго (AP) — Шестима души бяха убити и десетки задържани след офанзиви против резиденцията на непосредствен съдружник на президента Феликс Чисекеди и президента замък, в това, което военните на страната описаха като осуетен опит за прелом.

През декември Чисекеди беше избран отново за президент на фона на апели за наново гласоподаване от страна на опозицията поради, съгласно тях, липса на бистрота.

Шестимата убити включват трима нападатели и техния водач, самоизгналият се опозиционер Кристиан Маланга, представител на конгоанската войска Бриг. Генерал Силвен Екенге сподели пред кореспонденти в неделя вечерта, като добави, че към 50 причинители са задържани.

Въоръжени мъже във военна униформа се сблъскаха в неделя с защитата на Витал Камерхе, федерален законодател, който е непосредствен до президента на Конго. Говорителят на Kamerhe разгласява в обществената медийна платформа X, казвайки, че защитата е съумяла да ги спре и удостовери, че законодателят и фамилията му са в сигурност. “

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР