Видин. В рамките на проект Подобряване на качеството на атмосферния

...
Видин. В рамките на проект Подобряване на качеството на атмосферния
Коментари Харесай

Подмяната на отоплителните уреди на дърва и въглища с екологични стартира в седем жилищни квартала на Видин

Видин. В рамките на план „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин “ ще стартира поетапно демонтажът на отоплителните устройства на твърдо гориво и подмяната им с различни, оповестиха от пресцентъра на Община Видин . От месец септември се планува дейностите да започват в следните жилищни комплекси: „ Гео Милев “, „ Вида “, „ Крум Бъчваров “, „ Васил Левски “, „ Христо Ботев “, „ Бонония “ и в Централната градска част.
За тази цел ще се изготви график с съответни дати и часове, в които екипите по подмяната ще работят, като той ще бъде съгласуван и с опциите на утвърдените претенденти по плана. Ако има жители, които са си подсигурили отопление за идния сезон и не желаят в този момент да бъде осъществена подмяната, определената компания реализатор ще се свърже с тях, с цел да бъдат включени в работния график през идната година.
Поставянето на новите отоплителни уреди – климатици и устройства на пелети, ще продължи поетапно през 2023 година в другите жилищни квартали на град Видин и в останалите обитаеми места на територията на Общината.
Готовите графици ще бъдат оповестени в уеб страницата на Община Видин, раздел „ На фокус “ (www.vidin.bg), в локалните медии, както и във фейсбук страницата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР