„Виагра“-та изглежда има повече от едно приложение освен, онова, с

...
„Виагра“-та изглежда има повече от едно приложение освен, онова, с
Коментари Харесай

Виаграта топи излишните мазнини?

„ Виагра “-та наподобява има повече от едно приложение с изключение на, това, с което е общоизвестна. Учените считат, че синьото хапче може да се окаже доста примамливо за хора с наднормено тегло, написа Popular Science.

Оказва се, че лекарството може да преобразува „ неприятните “ бели мазнини (мастна тъкан) в кафяви, които се намират в по-малки количества в тялото. Целта на последните е да ни топлят. Всеизвестен факт е също по този начин, че хората, които имат повече кафява лой, са по-слаби. Причина за това е, че кафявата лой се задейства от студа и стартира по-бързо да изгаря калории спрямо елементарната.

В рамките на ново проучване учените инжектират няколко мишки с „ Виагра “, а след това наблюдават равнищата на протеина UCP-1, намиращ се в обилие в кафявите мазнини. След една седмица се оказва, че UCP-1 се е нараснал доста, а белите мазнини почнали да се трансформират в кафяви.

Д-р Джалийс Рехман, който не е взел участие в проучването декларира, че учените се пробват да трансформират бели в кафяви мазнини по най-различни способи. Същевременно предизвестява, че хората с наднормено тегло не би трябвало да чакат, че ще могат да ядат тройни бургери с пържени картофи, допълнени от хапче „ Виагра “. Изследванията от този вид са към момента в начален етап и не се знае дали кафявите мазнини действително са по-здравословни от белите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР