Плевенчани се опитват да поставят рекорд за Гинес с най-дългото

...
Плевенчани се опитват да поставят рекорд за Гинес с най-дългото
Коментари Харесай

Плевен напира за “Гинес с най-дългото послание за мир

Плевенчани се пробват да слагат връх за " Гинес " с най-дългото в света обръщение за мир. 

Идеята е всеки да може да напише своето обръщение, като упованията на уредниците са то да доближи най-малко 4 километра. Части от него ще бъдат изпратени до детски градини, учебни заведения и разнообразни институции в цялата страна.

Организатори са няколко от " Лайънс " клубовете в страната, а откакто посланията за мир бъдат написани, елементи от плаката ще бъдат изпратени до Народното събрание, Организация на обединените нации и Европейския парламент, съобщи Нова тв. 

С концерти, изложения, спортни прояви, церемониален обред и връчване на почетно звание

в Плевен посрещат 15 май – празника на града.

Изборът на датата 15 май е обвързван с Пролетния плевенски панаир, който започвал в третия понеделник на месец май. Според историците през 30-те години на XX век този панаир е бил без конкуренция в страната по своите мащаби и стопанска значителност и едно от най-големите стопански събития в града. На повърхност от 30 декара са предложили своята стока търговци и от чужбина, в това число Гърция, Турция, Египет, Испания. От 2001 година празникът на Плевен има други измерения - празненство на духа и културата, на обичта към родния град, която събира хора от разнообразни генерации.

Проявите започнаха в съботния ден с Европейската нощ на музеите и не престават и в днешния с концерти и атрактивен спорт- от 16 часа олимпийската шампионка Ивет Горанова ще показва по какъв начин да сме в кондиция.

Тържественият обред е с начало 11 часа на площад " Възраждане ". От 10 часа е тържественото съвещание на Общинския съвет, свикано от ръководителя доцент Иван Малкодански, за почитане със званието " Почетен жител на Община Плевен ". Тази година се присъжда посмъртно на Станчо Станчев за значими достижения в региона на науката и образованието. Заради високи спортни триумфи Почетен жител заслужи и професионалният боксьор Йосиф Панов – Пепелянката - притежател на международна купа през предходната година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР