От днес започва приемът на заявления за подпомагане по две

...
От днес започва приемът на заявления за подпомагане по две
Коментари Харесай

Започва приемът на заявления за Натура 2000

От през днешния ден стартира приемът на заявки за подкрепяне по две от интервенциите, включени в Стратегическия проект за развиване на земеделието - " Плащания за аграрни земи в зони от Натура 2000 “ и " Плащания за региони, изправени пред естествени или други характерни ограничавания “.

По интервенцията " Плащания за аграрни земи в зони от Натура 2000 “ стопаните се компенсират за съблюдаване на възбраните и рестриктивните мерки, свързани с осъществяваната земеделска активност на териториите, попадащи в обсега на зоната.

Забраните се отнасят за трите типа земеползване: пасища, ливади и мери, обработваеми земи и трайни насаждения.

От тазгодишната акция се уголемява обсегът на подпомаганите, като са включени още 5 предпазени зони по Натура 2000, и по този начин повече земеделци ще могат да  кандидатстват за поддръжка. Подпомагането се прави на хектар земеделска повърхност.

Плащанията по интервенцията за региони, с естествени или други характерни ограничавания “ също са ориентирани за компенсиране на фермерите  за осъществяваните от тях действия в сложни за работа региони.

Земеделците ще могат да обрисуват площите си по  тези интервенции дружно със заявките за директните заплащания – напомнят от агроведомствто.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР