Кметът на Варна Благомир Коцев привика представители на районните кметства

...
Кметът на Варна Благомир Коцев привика представители на районните кметства
Коментари Харесай

Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на трева

Кметът на Варна Благомир Коцев привика представители на районните кметства и компаниите по озеленяване, които правят действия по косене и унищожаване на сухи и рискови дървета. Причината са сигнали на жители, подадени до Общината. Кметът изслуша отчети по тематиката от районните кметства и персонално съобщи постъпилите сигнали за премахване.

До края на седмицата ще завърши косенето на тревните площи по бул. " Цар Освободител “. Дейностите са завършили и в 14 микрорайон, на останалите терени следва втора коситба, рапортуваха от регион " Одесос “.

В регион " Аспарухово “ от 475 дка, са окосени 340 дка. Два пъти са обработени тревните площи по главните улици и булеварди, веднъж в междублоковите пространства.

По разпореждане на кмета предпочитано ще се окосят зелените площи в методите на Аспаруховия мост, след което ще се подхващат действия в парка в региона. Ще се работи и на пътя за кв. " Галата “ и околност Ракитника, които на този стадий към момента не са косени.

В регион " Вл. Варненчик “ стартира нова коситба на разграничителните линии по централните булеварди. В останалите елементи на региона е осъществена първа коситба, показаха от районното кметство.

От " Приморски “ рапортуваха, че зелените площи по пътя за курорта Св. Константин и Елена и за кв. " Виница “ са окосени, предстоят да стартират дейностите по пътя за курорта " Златни пясъци “. От кметството се оплакаха, че бюджетът е задоволителен, само че липсва потенциал на компанията. Тя от своя страна пое ангажимент до края на месеца да приключат дейностите по втора коситба в региона.

Зелените площи в регион " Младост “ са били окосени през месец април. Втора коситба е направена към детските площадки. Заради дъждовния сезон, тревата е избуяла и по тази причина хората остават с усещане, че не е имало първа коситба, регистрираха от компанията по озеленяване.

Те желаеха и повече средства за косене, защото регионът е огромен. Кметът Коцев подреди при последна потребност да се употребяват част от средствата за идващите месеци, само че да се реагира съответно на сигналите на жители.

До 24 май би трябвало да се  завърши зацветяването в централната градска част, сподели още кметът Коцев. От компанията, която прави по този начин нареченото представително озеленяване показаха, че към този момент са зацветени зелените площи по бул. " Мария Луиза “, част от бул. " Владислав Варненчик “, бул. " Сливница “, както и част от площад " Независимост “.

От общинското дружество " Общински планове и озеленяване “, което поддържа Морската градина показаха, че до 24 май ще е завършило зацветяването към Слънчевия часовник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР