Григор Димитров и Тейлър Фриц изиграха един от най-епичините тайбреци

...
Григор Димитров и Тейлър Фриц изиграха един от най-епичините тайбреци
Коментари Харесай

Вулкан от емоции: Бурната радост на Григор след спечелването на епичния тайбрек

Григор Димитров и Тейлър Фриц изиграха един от най-епичините тайбреци в историята на сериите " Мастърс ", който предложи 24 разиграни точки и близо 20-минути борба сред двамата тенисисти. Българинът поведе още през цялото време с мини пробив  и изглеждаше, че ще затвори скоропостижно нещата в своя изгода, осигурявайки си 3 следващи сетбола при 6:3 в своя изгода, единствено че американецът игра самоуверено при първите две точки на личния си сервис, а Димитров позволи първата си двойна неточност за сета във допустимо най-неподходщия миг и се стигна до втора промяна на полетата при 6:6.

Драмата продължи с цялостна мощ, като първата ни ракета продължаваше да пропуща купища шансове, като при един от своите сетболи, даже си беше помислил, че е изравнил общия резултат в мача, единствено че беше пропуснал волето си с към сантиметър и скоро самият Фриц имаше мачбол пред себе си. Българинът обаче стисна зъби и в последна сметка неговияте старания бяха възнаградени, откакто той най-накрая се оправи при общо 10-ата си опция да затвори частта. 

Радостта на Григор пък беше извънредно бурна и той изкара всички страсти, които бушуваха в него през тези трагични минути. Бившият номер три нададе мощен зов на наслада и се обърна с лице към публиката, призовавайки я да вдигне малко звук за него, а всички ясно можеше да забележим какъв брой доста означаваше този извоюван сет за родния ни представител, който близо половин минута остави на страстите да вземат връх над него и можем да разберем за какво това беше по този начин, имайки поради контузията, с която трябваше да играе нашата първа ракета.

Изглежда точно в този тайбрек бяха хвърлени всички физически и прочувствени сили на Димитров, тъй като Фриц с лекост завоюва решителния сет, само че ние единствено може да поздравим Григор Димитров за показания темперамент в хода на дуела и да му пожелаем цялостно възобновяване за началото на Ролан Гарос.
   Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР