Велислава Донкина, психолог във ВМА, разказа пред novini.bg как медиците

...
Велислава Донкина, психолог във ВМА, разказа пред novini.bg как медиците
Коментари Харесай

Вижте как медиците се справят с агресията на пациентите

Велислава Донкина, психолог във ВМА, описа пред novini.bg по какъв начин медиците се учат да се оправят с нападателните пациенти, по какъв начин им оказват помощ и по какъв начин самите те резервират надзор в сходни обстановки.

Приемната на една болница е мястото, където нормално ескалира напрежението. Агресията на пациентите принуждава управлението на ВМА да започва курсове измежду медиците за справяне с този проблем.
Такива курсовете се водят към този момент над половин година. Идеята е да се научат медицинските експерти да оказват помощ психично на хората.

Обикновено държанието на един нападателен човек не е насочено към медиците, а всичко е плод на рецесията му. Тя в множеството случаи е, тъй като той се усеща безпомощен.

В момента курсовете за битка с аресията на пациентите са ориентирани към незабавните екипи на ВМА. Донкина обаче увери, че са подготвени да оказват помощ и на медици от другите лечебни заведения.

Според специалиста има неправилен метод на възпитания и поради това през днешния ден обстановката е доста страшна и експанзията в обществото надвива.

Повече може да видите по-късно във видеото ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР