Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ), с подкрепата на британските

...
Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ), с подкрепата на британските
Коментари Харесай

Дариха на "Пирогов" 16 инвалидни колички

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ), с поддръжката на английските фондации Physionet и Frontline Bulgaria подариха на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов” помощни средства - 16 инвалидни количики. Количките са реновирани от английски пандизчии, заяви Ани Иванова от от асоциацията.

"Даряваме един междинен клас колички (в международен мащаб), които доста малко хора в България могат да си разрешат. Количките са функционални. Те са добър образец какви би трябвало да са инвалидните колички в България ", акцентира Ани Иванова.

Заместник-изпълнителеният шеф проф. Николай Габровски одобри дарението от името на болничното заведение. "От мое име и от името на управлението на болничното заведение, благодаря за дарението, за съответната помощ. Мисля, че тези колички ще бъдат от помощ най-много за дребната детска болница, която се оформя в Специализирания детски комплекс на "Пироогв ". Надявам, че те ще допринесат за по-голям комфорт при лекуването на пациентите. Още един път благодаря! ", акцентира проф. Габровски.

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) се е наложила като професионална неправителствена организация която подкрепя деца, фамилии и експерти за приобщаване и личностно развиване. Тя сплотява експерти, работещи за пълноценнта интеграция, приобщаване и обучение на деца с разнообразни благоприятни условия и потребности в общообразователната среда и социлния живот. През последните две години организацията е подкрепила на 400 български фамилии на деца с увреждания с помощни средства от Великобритяни, предоставени от Physio Net.
Physio Net е неправителствена организация основан във Влекобритания през 2005 година за да обезпечи съоръжение за физиотерапия и подвижност на хората с увреждания в разрастващите се страни. Оборудването се ревизира и се записва в депото на PhysioNet в Северен Йоркшир. Членовете на организацията откриват, че има непрестанен дефицит и непрекъснато търсене на инвалидни колички. Ето за какво, те са включени във всички дарителски колета на организацията. През 2017 година PhysioNet печели Наградата на Кралицата за Доброволческа активност.
Frontline е благотворителна организация с задача да трансформира живота на уязвими деца, като набира и развива изключителни персони, с цел да ги трансформира в водачи в обществената работа и в обществото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР