Вече има шестима арестувани по подозрение в подготовка и извършване

...
Вече има шестима арестувани по подозрение в подготовка и извършване
Коментари Харесай

Координатор взел $7800 за атентата срещу Давид Ортис

Вече има шестима задържани по съмнение в подготовка и осъществяване на въоръженото нахлуване против бейзболната легенда Давид Ортис в родния му град Санто Доминго, заяви полицията в Доминиканската република. Сред арестуваните е и хипотетичният физически причинител на атентата, разпознат като Ролфи Ферейра с прякор Санди.

В късните часове на 9 юни Ортис беше прострелян в тил пред известен бар в доминиканската столица. След претърпяна незабавна интервенция в локална болница 43-годишният някогашен състезател на Бостън Ред Сокс беше превозен за лекуване в Съединени американски щати без заплаха за живота. Биг Папи има пострадвания в червата и черния дроб, наложи се премахване на жлъчния му мехур, откакто патронът го е пронизал в региона на кръста и е излязъл през стомаха.

Six suspects, including the alleged gunman, have been detained in the shooting of David Ortiz.

Police said the coordinator of the shooting was offered 400,000 Dominican pesos, or about $7,800, to carry out the shooting. https://t.co/U8EofTIVey
— SportsCenter (@SportsCenter) June 12, 2019
Властите в Доминикана към момента не оповестяват какви са възможните претекстове за нападението. " В момента разпитваме обвинените и ще продължаваме задълбочено да проверяваме случая, до момента в който не стигнем до истината – съобщи основният прокурор на карибската страна Хеан Ален Родригес. – Никой забъркан в този презрян епизод няма да остане безнаказан. Нито поръчителят, нито изпълнителите на това закононарушение. "

По данни от полицията като координатор на офанзивата е обсъждан един от задържаните, чиято идентичност към този момент се пази в загадка. Има данни, че той е получил 400 000 доминикански песо (около $7800), с цел да провежда покушението. Сред арестуваните са още четирима мъже, един от които е разпознат като Луис Алфредо Ривас Класе, прочут в подземния свят като Хирурга, и една жена, подвизаваща се с прякорите Венецуелката и Червената.

The latest on the David Ortiz shooting:

• Five suspects arrested
• Police confirm it was a coordinated hit
• The price was allegedly $8,000

Details https://t.co/vFMEiaGSZ9 pic.twitter.com/IlwkYljZ5w
— Yahoo Sports MLB (@MLByahoosports) June 12, 2019
Същевременно брачната половинка на Давид Ортис – Тифани, заяви, че мъжът й към този момент съумява да се изправи самичък до седнало състояние и да направи няколко крачки с непозната помощ в интензивното поделение на Университетската болница в Бостън. " Състоянието му изисква нерешителност и той ще остане под наблюдаване още няколко дни, само че процесът по възобновяване върви съгласно упованията на лекарите ", показа госпожа Ортис.

В 20-годишната си кариера в МЛБ (1997-2016) Давид Ортис има 10 участия в Мача на звездите и три шампионски трофеи с " алените чорапи " (2004, 2007, 2013). Със своите 541 хоумръна Биг Папи се подрежда на 17-а позиция във безконечната класация на Висшата лига и има непокътнато място в Залата на славата, за която ще бъде препоръчан за гласоподаване през 2021 година

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР