Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на официалното

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на официалното
Коментари Харесай

Министър Глушков присъства на откриването на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков участва на формалното разкриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

" За мен е чест и наслаждение да участвам на осмата поредна купа по спортна гимнастика, която се организира във Варна. Искам да отбележа, че управлението на Българската федерация, в лицето на Красимир Дунев и Йордан Йовчев, са се справили чудесно с организацията на това огромно спортно събитие. Искам да им благодаря за напъните, които поставят за развиването на този спорт в България. В това издание на Световната купа има незабравим брой страни – 37. Конкуренцията е огромна. Искам да пожелая на финалите състезателите да покажат най-хубавото и да зарадват всички. Искам да поздравя управлението на община Варна, че оказва помощ на спорта. Искам да благодаря и на доброволците, те са значима част от всяко съревнование ", сподели Глушков.

Сред формалните посетители на стилната гала бяха Андриана Андреева, регионален шеф на Варна, Минко Христов, шеф на Двореца на културата и спорта, Хелена Ларио, механически пратеник (жени) към Международната федерация по гимнастика, Артур Мицкевич, механически пратеник (мъже) към Международната федерация по гимнастика, Красимир Дунев, президент на БФ Гимнастика, Йордан Йовчев, ръководител на Организационния комитет.

" За мен е горделивост и чест да съм през днешния ден измежду вас. Варна е един извънреден хазаин. Сигурен съм, че ще следим страхотни осъществявания. Имам голяма молба -подкрепете нашите състезатели, Валентина Георгиева, която завоюва квота за олимпийските игри в Париж, Димитър Димитров и Йордан Александров. Пожелавам триумф на финалистите, дано дадат всичко от себе си, да има феърплей, почтеност и откъм съдиите. Благодаря на Организационния комитет, който постави големи старания това съревнование да се организира на равнище. Благодаря за страхотното домакинство на Двореца на културата и спорта, на община Варна, на Министерството на младежта и спорта, без него няма по какъв начин да продължим да вършим такива прелестни неща за развиването на всеобщия и на елитния спорт ", съобщи Йордан Йовчев.

Официално Световната купа беше открита от кмета на Варна Благомир Коцев.

" Изключително съм щастлив, че за осми следващ път федерацията избира Варна да бъде хазаин на Световната купа. Благодаря за това на Красимир Дунев и Йордан Йовчев. Убеден съм, че това състезание ще бъде доста сполучливо за нас. Пожелавам триумф на всички участници. Състезатели от 37 страни вземат участие, а това приказва, че вървим в вярната посока, че спортът във Варна се развива и се надявам този интерес да продължи и отсега нататък. Пожелавам триумф на българските финалисти, които съм сигурен, че ще ни зарадват и през днешния ден. На всички състезатели поисквам прелестно изкарване в нашия град. Обявявам Световната купа за открита ", сподели Коцев.

Официалните посетители получиха специфични плакети от Българска федерация гимнастика, както и специфични юбилейни монети от шефа на Двореца на културата и спорта Минко Христов.

Парада на нациите се организира със специфичното присъединяване на курсантите на Висшето военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров ", а привет към всички състезатели, съдии, публични лица и аудитория насочиха танцьорите от отбор " Варна ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР