CSIS: Китай може да си върне контрола над Тайван, без

...
CSIS: Китай може да си върне контрола над Тайван, без
Коментари Харесай

CNN: „Без нито един изстрел“: САЩ описаха сценария за връщането на Тайван на Китай

CSIS: Китай може да си върне контрола над Тайван, без да стреля

 Китай може да си върне контрола над Тайван посредством „ карантина “, без да създаде „ нито един изстрел “, пише CNN , цитирайки отчет на основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS).

Американските анализатори от дълго време преглеждат основните два разновидността за вероятни дейности от страна на КНР: пълномащабно навлизане или военна обсада, само че CSIS твърди и трети вероятен вид, който назовават „ карантина “.

Бреговата защита на Китай и други сили за морска сигурност може да провокират " цялостна или частична карантина " в Тайван, ограничавайки достъпа до пристанищата на острова, прекъсвайки жизненоважни доставки, споделиха анализатори от Центъра.

Китайската брегова защита, както множеството други в света, се смята за правоприлагаща организация, тъй че може да стопира и контролира корабоплаването към острова като част от „ по този начин наречената карантина “.

„ Карантината [е] интервенция, осъществявана от правоприлагащите органи за надзор на морския или въздушния трафик в границите на избрана зона, до момента в който блокадата е най-вече военна по темперамент “, се споделя в отчета.

В този случай Вашингтон ще бъде в сложна позиция, споделя CSIS. Ако американски военни кораби или самолети се намесят в сходна интервенция на китайската брегова защита, САЩ може да се смятат за основател на военни дейности, показват анализатори.

Както сподели по-рано представителят на китайското министерство на отбраната У Чиан , Народната освободителна войска ( НОАК ) ще ускори изцяло бойната подготовка и уверено ще победи всички опити на сепаратистките сили да провеждат „ независимостта на Тайван “. Според представителя на китайското външно министерство Лин Джиан Съединени американски щати би трябвало да спрат да въоръжават управляващите на острова и да подкопават мира и стабилността в Тайванския проток.

Официалните връзки сред централното държавно управление на Китай и неговата островна провинция бяха прекратени през 1949 година, откакто силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши, победени в гражданската война с Китайската комунистическа партия, се реалокираха в Тайван. Бизнесът и неофициалните контакти сред острова и континентален Китай се възобновяват в края на 80-те години.

Превод: ПИ

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4779Проф. Янко Янев: Скептичен съм, че ще успеем да запазим енергийния бранш солиденАлтернативен Поглед6887Проф. Боян Дуранкев: Доволството и краят на историята са пристигнали в ЕСАлтернативен Поглед9773Валери Жаблянов: Едрият бизнес в България управлява партийно-политическата система с доста средстваАлтернативен Поглед7665Валери Жаблянов: Ниската изборна интензивност е едно огромно самошамаросване на гражданитеАлтернативен Поглед37190Слави Василев: Европа е наведена сега. Светът е в очакване!Алтернативен Поглед209047Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106875Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед96744Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен фактор  Димитър Шивиков, Зеленски, евроатлантическа сбирщина, победа, Украйна
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР