Вече бившият национален селекционер на България Любомир Минчев даде интервю

...
Вече бившият национален селекционер на България Любомир Минчев даде интервю
Коментари Харесай

Любо Минчев: В УС има хора, които не мислят за интересите на националния отбор

Вече някогашният народен селекционер на България Любомир Минчев даде изявление пред “Тема Спорт”, в което приказва за редица неща, свързани с басектболния внушителен отбор на страната ни. Треньорът на Берое акцентира, че знае, чеи ма хора, които ще схванат аргументите за напускането му, само че и такива, които няма да го одобряват.

“Първата и съществена причина е обвързвана с липсатан а поддръжка и доверие от някои от членовете на Управителния съвет на федерацията. През всичките години имах два пъти предпочитание да се изместят мачове от вътрешния календар, с цел да се съобразят с националния тим. Защото по новата система на ФИБА имаме 4 дни за подготовка. И двата пъти ми беше отказано. Аз трябваше да се съобразя като треньор на националния тим, което за мен не е обикновено. За мен това е показателно, че има хора, които не се преценяват с ползите на националния тим и не могат да превъзмогнат персоналното си отношение към мен. Говоря най-много за представителите на Левски Лукойл. Два пъти поради този тим не станаха промените на датите”, разкрива Минчев.
 България - Русия @@@

“Първият диалог, който Глушков организира с мен, бе след петия мач с Балкан, освен това бе единствено подмятане. Тогава му споделих, че те би трябвало да кажат дали желаят да остнаа или не. Визирах хората, които се противопоставяха на моето наличие. Според мен обаче тогава към този момент бе много късно за сходни диалози. Смятам, че още при започване на декември след загубата във Франция трябваше да се проведат диалози и да се види дали продължаваме или не. Ако не продължаваме, да се разберем и, както Босна направиха, да се постави различен човек, който да поеме тима от февруари”, бе коментарът му по адрес на договарянията за нов контракт.
 България - Чехия @@@

“Нещата са спорни. От една страна е задачата, която сме имали - класиране на европейско и международно. Доколко е било действително или не, е друга тематика, само че не сме съумели, тъй че не съм я осъществил. Като игра и показване обаче не може да бъдем недоволни. Или най-малко аз, тъй като несъмнено има и недоволни”, проучва времето, прекарано отпред на България Минчев.
 България - Чехия @@@

“Винаги може повече. Имаше мачове, които загубихме с дребна разлика и си имаме виновност за тези резултати. За мен бе наслаждение да работя с момчетата. Благодаря им за отношението, поисквам им триумф и желая да им кажа, че положителната атмосфера и желанието да играят за националния тим първо идва от тях. Заслугата е тяхна”, приключва Минчев. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР