Аталанта е новият носител на трофея от Лига Европа. Тимът

...
Аталанта е новият носител на трофея от Лига Европа. Тимът
Коментари Харесай

Аталанта наказа Леверкузен и взе Лига Европа

Аталанта е новият притежател на трофея от Лига Европа. Тимът от Бергамо отнесе с 3:0 Байер Леверкузен във финала на шампионата в Дъблин. Загубата е първа за Леверкузен през сезона. Досега тимът на Шаби Алонсо имаше рекордните 51 мача без проваляне.

Аталанта завоюва исторически първи европейски трофей и изобщо първи от 61 години насам. Освен това си обезпечи и място в идващото издание на Шампионската лига.

Над всички във финала бе Адемола Луукман, който осъществя хеттрик. Шоуто на Луукман стартира в 12-ата минута, когато Давиде Дзапакоста получи топката в кулоар на дясното крило и центрира ниско в наказателното поле, а оставеният самичък нападател вкара за 1:0. Луукман повиши на 2:0 в 26-ата минута. Тогава Амин Адли сбърка, нигериецът финтира Гранит Джака и прати топката в мрежата. А в 76-ата минута той приключи своя хеттрик след пас на Джанлука Скамака.

Леверкузен имаше няколко положителни положения, само че по този начин и съумя да преодолее Мусо. Така няма да завоюва требъл. За Байер остава финала за Купата на Германия против Кайзерслаутерн.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР