Добро утро!Най-важното е тук:Главчев смени КЗПСунак обяви предсрочни избори във

...
Добро утро!Най-важното е тук:Главчев смени КЗПСунак обяви предсрочни избори във
Коментари Харесай

Три минути: Главчев смени КЗП. Предсрочни избори във Великобритания. Кой носи Русия в сърцето

Добро утро!

Най-важното е тук:
Главчев смени КЗПСунак разгласи предварителни избори във ВеликобританияСтефан Вълдобрев
предварителни избори на 4 юли. Това заяви министър председателят на страната Риши Сунак.

Той сподели, че „ в този момент е моментът Англия да избере своето бъдеще “.

Решението на Сунак идва в миг, в който неговата Консервативна партия изостава в изследванията с 20% зад Лейбъристката партия. Ако сходен резултат се затвърди на изборите, това може да постави завършек на 14-годишното ръководство на торите.
Главчев смени КЗП
назначи ново управление на основната Комисия за отбрана на потребителите (КЗП).

Начело на регулатора е сложена Мария Филипова, която единствено ден по-рано подаде оставка „ по персонални аргументи “ от поста зам.-председател на различен регулатор – Комисията за финансов контрол (КФН). Преди това тя беше отпред на Държавната комисия по хазарта и предпазен очевидец по едно от делата против Васил Божков.

Филипова беше по отношение на оповестената от него скица за изнудването му от страна на Бойко Борисов и Владислав Горанов във времето, когато двамата бяха министър председател и финансов министър. По-късно по световния закон „ Магнистки “ поради присъединяване в „ корупционна скица, вследствие на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в подмяна на удобно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес “.

Конфликт за назначенията в регулаторите, подбуден от желанието на Движение за права и свободи да е равнопоставен състезател в процеса, беше една от аргументите за разпадането на държавното управление на ГЕРБ и ПП-ДБ.
Какво вършат проруските групи в България
БНО " Шипка " и Български воински съюз " Васил Левски " да бъдат закрити, тъй като активността им опонира на конституцията. Такова искане внесе Варненската окръжна прокуратура в Окръжния съд в града във вторник.

Това става година и половина, откакто държавното обвиняване заяви, че ревизира БНО " Шипка " за. Двете паравоенни организации са свързани между тях и са известни с проруската си ориентировка. Те от години организират бойни образования и се афишират против евро-атлантическата принадлежност на България.

Предстоящите избори за Европейски парламент са белязани от опасения за увеличаващата се поддръжка към крайното дясно. Често пъти това са и обединения, които намерено поддържат Русия. Колко проруски евродепутати ще изпрати България?.

Президентът Румен Радев заприказва за „ невъзможна “ победа на Украйна над Русия на бойното поле. Това е теза, постоянно употребена от самия Путин и от кремълската агитация от началото на войната. Не пропускайте да го видите и чуете в.
Грузия, Израел и Иран
, признат предходната седмица от грузинския парламент, е недемократичен и би трябвало да бъде отдръпнат. Това се споделя в изключително мнение на Венецианската комисия към Съвета на Европа.

възнамеряват публично да признаят съществуването на страната Палестина. Премиерите на трите страни потвърдиха това в сряда, а решението им публично ще влезе в действие на 28 май. Израел реагира остро на новината.

Новината за гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси беше последвана от фрагменти на негови сънародници, които всеобщо скърбят. Много ирански фамилии обаче я посрещнаха с нескрита наслада. От десетилетия те търсят правдивост за екзекутираните си близки..
Няколко рекомендации
Война, сигурност и пари. Това е в основата на планирането на стратегическите политики в европейските страни. България е измежду 18-те страни от НАТО с рекорден бюджет за защита. Защо Министерството на защитата внезапно притегли вниманието на ГЕРБ и Движение за права и свободи? с някогашния боен министър Тодор Тагарев.

В последните седмици в медийни заглавия и по телевизионните студиа десетки пъти се повтори, че „ Българска народна банка стяга контрола върху отпущането на ипотечните заеми “. Всъщност нищо сходно не се случва, написа.

Той споделя: " Докато ние не подсигуряваме на българския гласоподавател - в селата изключително - неговата независимост, сигурност [...] да демонстрира своята партийна воля, до тогава, господа, постоянно ще имаме персонален режим, тъй като няма да имаме независими гласоподаватели ". Той е Атанас Буров, демократът, умрял в затвор,.

Управлението ѝ продължава 63 години и 7 месеца и оказва се като Викторианска ера. Тогава се раждат най-големите достижения на Индустриалната гражданска война. Пламен Асенов споделя за в рубриката.
Човек на деня
От над 30 години той е сполучлив музикант, композитор, артист и режисьор с богата кариера и голям брой награди., който в понеделник навърши 54 години, е Човек на деня на Свободна Европа.

за този бюлетин, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " – обзор на най-важните вести.

Усмихнат ден,

Николай Лавчиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР