Скандалът Кеш се развихри 2 седмици преди изборите за български

...
Скандалът Кеш се развихри 2 седмици преди изборите за български
Коментари Харесай

След скандала Кеш: Никой не може да прогнозира изхода от вота



Скандалът " Кеш " се развихри 2 седмици преди изборите за български и евродепутати.
" Същината е защо се приказва в записите - пари кеш, които би трябвало да бъдат събирани за предизборната акция през 23 година, това го приказва финансов министър, който знае законодателството. Много добре му е ясно, че когато в една партия се събират пари кеш, това са черни каси ", разяснява журналистът Валерия Велева в студиото на " Денят ON AIR ".

Тя изрази изненадата си от неналичието на реакция на прокуратурата и Сметната палата по изтеклите записи.

" Казват " Ние искахме да съберем 3 млн. ", само че не ги събрали - брутално нагли са, безпардонно газят законите в тази страна. В понеделник се обадих в прокуратурата, с цел да схвана дали са прочели медийните изявления. Оказа се, че записите са на бюрото на градския прокурор госпожа Кирилова, чаках през вчерашния ден да има реакция, такава няма. Вътрешният министър се хвали с 62-ма арестувани за пазаруване на гласове. Имаме първи проблясъци за пране на пари, сигнали за черна каса за политици, които пристигнаха с лозунга " битка с корупцията " и те са тези, които са носителите на тази корупция, която ни се сервира пред очите ", съобщи Велева ", съобщи Велева.

В ефира на Bulgaria ON AIR общественикът проф. Стоян Денчев дефинира абсурда като " невиждан ".

" Видях реакциите на Борисов и Пеевски, доста остри реакции. Очаквам реакцията на госпожа Нинова, на тези новите, които желаят да влязат в Народното събрание. Когато проработи Народно събрание, в случай че би трябвало да се направи и специфична комисия. Очаквам и посланикът на посолството на Съединени американски щати да реагира - да се каже дали е диктувано кой да бъде включен в листата " Магнитски ", сподели проф. Денчев.

И двамата са уверени, че гласоподавателите са отвратени от протичащото се. Но и никой не може да предвижда какъв ще е изходът от вота на 9 юни.

" В момента предизборната акция не е съответна, няма послания. Говори се за пари постове, не се приказва за законодателна политика, по какъв начин ще се промени животът на хората ", сподели Валерия Велева.

Очакванията на гостите са Политическа партия и Демократична България да се разделят. И двамата не виждат причина ГЕРБ да не ръководи дружно с Движение за права и свободи след изборите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР