Лидерът на СДСМ Димитър Ковачевски потвърди официално оттеглянето си от

...
Лидерът на СДСМ Димитър Ковачевски потвърди официално оттеглянето си от
Коментари Харесай

Ковачевски подаде оставка от лидерския пост на СДСМ



Лидерът на СДСМ Димитър Ковачевски удостовери публично отдръпването си от председателския пост на днешното съвещание на Изпълнителния съвет на партията. Освен че осведоми за оставката си, Ковачевски изиска и привикване на конгрес, на който да бъдат оценени изборните резултати и след което да се проведат вътрешнопартийни избори в СДСМ, оповестява уеб сайтът „ 360 stepeni.mk “

В писмото, което Ковачевски изпрати до Изпълнителната комисия и до ръководителя на Централното управление, той споделя, че отдръпването от лидерския пост в партията е високо честен акт в подтекста на изборното проваляне на СДСМ.

„ В същото време приканвам цялото управление на партията да направи същото по вертикала от членовете на управлението, през централните партийни органи, та чак до общинските органи на партийното управление. Подобен акт е постоянна процедура във всички европейски и международни демокрации, каквато претендираме да сме ние. Това би трябвало да бъде процедура на всички партийни управления след избирателен неуспех “, написа Димитър Ковачевски.

Както след изборната нощ на 8 май, по този начин и в този момент Ковачевски прави оценка, че със загубата на изборите на СДСМ е нанесен тежък удар и партията ще би трябвало да се реформира.

Освен че осведоми за отдръпването от председателския пост в СДСМ, Ковачевски изиска и свикването на конгрес, на който да бъдат оценени изборните резултати и след което да се проведат вътрешнопартийни избори в СДСМ.

На конгреса, съгласно точките от оферти дневен ред, ръководителя и управлението на СДСМ би трябвало да отчетат интервала от декември 2021 година до май 2024 година, а Централният избирателен щаб би трябвало да даде доклад и за тазгодишните двойни избори. По тези точки е планувано разискване на делегатите на конгреса, след което ще бъде гласувано доверие на определените от конгреса органи на СДСМ.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР