Възможност за избор на ваксина при масовото ваксиниране се очаква

...
Възможност за избор на ваксина при масовото ваксиниране се очаква
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Изборът на ваксина срещу COVID-19 ще стане възможен през март

Възможност за избор на ваксина при всеобщото имунизиране се чака да има през март - това предвижда основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев в предаване на " Нова телевизия " за зрителски въпроси към имунизациите.

" Много е мъчно да кажем по кое време ще стане това, тъй като единствено преди два дни още веднъж получихме леко поправяне на данните надолу от един от доставчиците. Очакванията се, че след 15 март Европейската комисия ще утвърди имунизацията на Janssen, количествата, които ще получим през март, са към половин милион. Това значи, че ще се доближи до степен на облекчаване и ще стартира да има избор ", сподели той.

В отговор на въпрос Кунчев акцентира, че имунизацията на " Астра Зенека " не носи безусловно никакъв риск за хората над 65 година, макар че клиничните тествания при стартирането й на пазара са правени на хора до 55 година Текат още клинични тествания, има и над 3 млн. възрастни хора във Англия, които към този момент са имунизирани с нея, и данните са чудесни, сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР