Въвеждането на еврото от доста време нагнетява напрежението в коалицията

...
Въвеждането на еврото от доста време нагнетява напрежението в коалицията
Коментари Харесай

Над 100 закона трябва да променим заради въвеждане на еврото

Въвеждането на еврото от много време нагнетява напрежението в обединението изключително по оста Асен Василев- Има Такъв Народ. Това се видя и по време на днешното съвещание на парламентарната комисия по въпросите на Европейски Съюз. Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански изиска в дневния ред да бъде вкарана точка на Има Такъв Народ във връзка с въвеждането на еврото, която главно се отнася за правене на разбор за изгодите и минусите от приемането на единната европейска валута. Според Каримански е необходим проект с изгодите, с разноските и като цяло стратегически проект за въвеждане на еврото.

Защо все би трябвало да де сещаме в последния миг?, ядоса се той. Няма по какъв начин еврото да де вкара без Народно събрание, изясни финансовият министър Асен Василев. Трябва да се трансформират над 100 закона. Сред тях са приемането на закон за еврото, банковите закони, закона за Българска народна банка и др.Част от проекта на страната е да се разпознават всички закони, които би трябвало да се трансформират, акцентира Василев.

Председателят на комисията по въпросите на Европейския съюз Драгомир Стойнев предложи точката да се отсрочи като се разиска на взаимно съвещание на двете комисии с присъединяване на асоциация на комерсиалните банки, Българска народна банка и всички заинтригувани страни, с цел да се организира задълбочена полемика. Ива Митева напомни, че в съдружното съглашение е записано, че еврото ще се вкара след разбор. Изведнъж тръгваме да вършим някакви други стъпки, подлага на критика тя дейностите на Асен Василев. Такива значими решения да минават през Народното събрание, настоя Митева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР