Украйна и нейните съюзници допуснаха три грешки във войната, която

...
Украйна и нейните съюзници допуснаха три грешки във войната, която
Коментари Харесай

Бившият зам.-шеф на ВСУ: Украйна и НАТО допуснаха три основни грешки срещу армията на Путин

Украйна и нейните съдружници позволиха три неточности във войната, която Русия стартира непредизвикано. И би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да ги поправят бързо.

 

Това сподели някогашният заместник-началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Игор Романенко в изявление за telegraf.com.ua.

 

По думите му първата неточност е законът за готовност, който Украйна стартира да трансформира чак на третата година от пълномащабната инвазия. „ Определено загубихме време. И в този момент стартираме всички процеси по интензивен метод. Докато в Руската федерация мобилизацията тече от есента на 2022 година, в това число скрито “, сподели Романенко.


Втората неточност е обвързвана с отбранителните укрепления, които Украйна се е забавила да построи, с цел да спре съветското нахлуване. „ Това е въпрос от национално значение! За шест месеца руснаците съумяха да изградят мощни укрепления, които станаха голям проблем за нас по време на лятната контраатака през 2023 година И там участваха освен въоръжените сили, само че и страната и частни компании, които се бяха заели със съответната работа. Ние трябваше да създадем нещо сходно от средата на предишното лято. Резултатите от тези неверни калкулации се виждат в този момент в обстановката в региона на Харков, където съветските войски доближиха Волчанск за броени дни “, съобщи Романенко.

 

Третият огромен проблем е забавената западна военна помощ. „ След шестмесечна пауза Съединените щати най-сетне започнаха да ползват огромни пакети от помощ, само че в случай че това беше преди шест месеца, или още по-добре, преди година и половина, обстановката на фронта щеше да бъде напълно друга.

 

А в този момент се фокусираме върху стабилизирането на обстановката, с цел да спрем настъпващия зложелател “, уточни украинският боен.

„ Или руснаците ще съберат запаси и ще стартират втория стадий от настъплението, както предизвести президентът на Украйна, или ние, дружно с нашите сътрудници, ще съберем всички сили и средства – и ще осуетим тези противников проекти “, отбелязва Игор Романенко.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР