Един човек е бил застрелян, а двама други са ранени

...
Един човек е бил застрелян, а двама други са ранени
Коментари Харесай

Бунтовете в Нова Каледония взеха първа жертва

Един човек е бил убит, а двама други са ранени през миналата нощ в разгара на осъществяване с принуждение митинги и мародерства в Нова Каледония, съобщи висшият комисар за френската тихоокеанска територия, представен от Агенция Франс Прес.

" От тримата ранени, признати в незабавното поделение, един е умрял – жертва на прострелна рана ", съобщи Луи дьо Франк пред кореспонденти, допълвайки, че починалият е бил прострелян от силите за сигурност от някого, " който е желал да се отбрани ".

Безредиците избухнаха в понеделник поради конституционна промяна, обсъждана в Националното заседание в Париж, която има за цел да разшири електората на локалните избори в Нова Каледония. Изборните описи в страната не са обновявани от 1998 година, което значи, че новите поданици от последните 25 години нямат право на глас.

Местните поданици канаки, които поддържат концепцията за самостоятелност от Париж, считат, че увеличението на описите ще ускори позициите на профренските гласоподаватели.

Льо Франк заяви още, че е

имало престрелки сред разбунтували се поданици и групи за гражданска отбрана в столицата Нумеа.

Стотици души, в това число към 100 служители на реда и жандармеристи са потърпевши в Нова Каледония заяви през днешния ден френският вътрешен министър Жералд Дарманен.

Десетки домове и бизнес са били запалени по време на протестите, провокирани от гнева от подготвяните конституционни промени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР