Вътрешният служебен министър Бойко Рашков отчете сериозна дейност в ръководеното

...
Вътрешният служебен министър Бойко Рашков отчете сериозна дейност в ръководеното
Коментари Харесай

Рашков се отчете, изборите са били честни

Вътрешният длъжностен министър Бойко Рашков регистрира сериозна активност в ръководеното от него ведомство. По думите му са обезпечени условия за честното осъществяване на парламентарните избори на 11 юли.

„ Беше основана доста добра организация, което разреши, значително да отстраняваме престъпния избор, който съпътстваше десетилетия наред изборите, които се организираха в нашата страна. Това позволяваше да се изкривява политическата картина у нас “, изясни Рашков, представен от бТВ.

Според него в огромна степен порочната процедура с пазаруването на гласове е лимитирана. За задачата е имало редица полицейски интервенции. По думите му са тествани 5600 места, за които е имало информация за търговия с избор.

10 200 души са предизвестени по Закона за Министерство на вътрешните работи, за които е получена информация, че се занимават с търговия с гласове.

„ Сигналите за нарушавания на изборния развой в този интервал бележат растеж, като са получени над 1400 сигнала за нарушавания на изборния развой от жители или 56% повече от парламентарните избори през април “, добави Рашков.

Той добави, че има формирани 104 досъдебни производства, свързани с изборния развой. „ Не одобряваме упрека, че сме оказвали „ тормоз “ върху гласоподаватели в нашата страна, предупреждавани са със съответните протоколи. Това е една законово открита форма, с която органите на Министерство на вътрешните работи влияят върху жители, които приготвят осъществяване на закононарушение, обвързвано с изборния развой “, сподели служебният вътрешен министър.

Рашков дефинира като унизително прикриването на обстоятелствата към полицейското принуждение по време на антиправителствените митинги предишното лято.

Вътрешният министър изясни, че под негово управление са назначени спомагателни инспекции над провинилите се униформени чиновници. Като е открито, че те не са единствено четирима, както е било обявено по-рано.

Относно миграционния напън, Рашков уточни, че е обърнато съществено внимание.

„ Всички политически сили се сплотиха към концепцията да се спомага от всички държавни органи, тъй че Министерство на вътрешните работи да бъде способно да отрази този засилен мигрантски напън. През последните две седмици не се наложи включването на армейски сили по границите, за сметка на това включихме спомагателни чиновници от регионалните дирекции на министерството “, посочи служебният министър.

Той посочи, че при потребност в границите на 36 ч. могат да се разположат военни, с цел да се противодейства на всеобщо нахлуване на мигранти у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР