Вътрешен скандал цепи Да, България“, след като опозиционното крило в

...
Вътрешен скандал цепи Да, България“, след като опозиционното крило в
Коментари Харесай

ДБ се цепи! Сини гаулайтери искат кабинет с ГЕРБ

Вътрешен скандал цепи „ Да, България “, откакто опозиционното крило в партията настоя ръководителят Христо Иванов да беседва с ГЕРБ за сформиране на държавно управление с първия мандат.

Пръв глас за прегръдка с шайката надигна Калоян Янков, някогашен народен представител, правист, основател на „ Да, България “. Той е част от т.нар.  клуб “9 декември ”, в който влизат 88 души, измежду които Велизар Шаламанов, тенисистка Мануела Малеева и проф. Александър Кьосев.

С дълъг пост в обществените мрежи Калоян Янков прикани Христо Иванов да прегледа опцията за поддръжка на ГЕРБ в първия мандат, където има най-сериозни шансове да отбрани идеите на партията – влизане в еврозоната, присъединение към Шенген, рационализация на защитата, противопоставяне на Русия, прекъсване на едноличното ръководство на Румен Радев, електронно ръководство и правосъдна промяна.

Реклама

Ако не пристъпи до този ход, Христо Иванов обрича „ Да, България “ на маргинална роля в българската политика и доста евентуално отпадане от Народното събрание при последващи избори, счита Калоян Янков. Той акцентира, че това е неговата позиция, а не на клуб „ 9 ноември “.

Членът на „ Да, България! “ разгласи, че ще предложи стъпките, които партията би трябвало да направи, откакто Христо Иванов не желае да направи тази крачка. Янков счита, че Демократична България би трябвало да поеме отговорност и да беседва с ГЕРБ за основаване на необятна евроатлантическа коалиция още с първия мандат.

Под обявата на Янков Велизар Шаламанов написа:

“Няма положително решение без действителни и разнообразни други възможности, които се разискват от голям брой хора при единодушие по задачата и критериите за триумф. Това предлага Калоян и се надявам да бъде чут и свестен! ”.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР