В Лондон има 26 хиляди камери, в Пловдив няма нито

...
В Лондон има 26 хиляди камери, в Пловдив няма нито
Коментари Харесай

След зверската катастрофа: В Лондон има 26 хиляди камери, в Пловдив няма нито една стационарна камера за скорост

„ В Лондон има 26 хиляди камери, в Пловдив няма нито една стационарна камера за скорост. Подвижните устройства там са три на брой. В София стационарните камери са две ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадали при произшествия. 

Според юрист Силвия Петкова е на мнение, че неналичието на ефикасен надзор, обществената настройка и просвета на младите хора водят към фетиш към високата скорост. „ Младите хора взимат образец от инфлуенсърите, които карат след употреба на алкохол и опиати, както и с висока скорост ”, изясни тя.

„ Въпреки че се вкара понятието „ нов водач ”, в България на процедура младите водачи нямат специфичен статус. Единствената разлика с останалите водачи, е че новите имат по-малко точки в контролния ваучър ”, добави Тодоров и описа, че в европейските страни към новите водачи има особено отношение – две години да шофираш в наличието на умел придружител или автомобилът да е с лимитирана мощ.

Според Петкова в българското законодателство отнемането на автомобил става само след използването на алкохол и наркотични субстанции, като от позиция на пътно-транспортни произшествия тази мярка не се ползва.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР