Върховният административен съд (ВАС) задължи собствениците на сградата на Тютюневите

...
Върховният административен съд (ВАС) задължи собствениците на сградата на Тютюневите
Коментари Харесай

Окончателно задължиха собственици да си укрепят имота

Върховният административен съд (ВАС) задължи притежателите на постройката на Тютюневите хранилища на ул. „ Одрин “ №8 в Пловдив да укрепят парцела си. До решението се стигна, откакто притежателите подадоха тъжба против предписанието на общината за подсилване на парцела. Така предприемачите Александър Николич и Георги Бранеков би трябвало да се съобразят и да стартират укрепването на постройката.

Решението на Върховен административен съд е влезнало в действие на 20 юли, което значи, че притежателите на постройката имат 1 месец – до 20 август да стартират упрекването ѝ. Ако те откажат или не го осведомен, то на ход е Община Пловдив.

По закон рискови здания могат да бъдат укрепени от градската администрация, която по-късно да си търси парите от притежателите на склада. Заместник-кметът по общинска благосъстоятелност арх. Невена Балчева съобщи, че в случай че предприемачите не стартират укрепването, от градската администрация ще актуализират плана за подсилване, който е още от 2017 година, прецизира Trafficnews.

Тогава планът беше утвърден от експертен съвет и координиран с Националния институт за паметниците на културата (НИНКН). Той бе направен след осъществено от общината фотограматично снимане, всички данни са цифровизирани и всевъзможни действия по постройката не могат да се отклоняват от тях.

Ако по-късно от компанията откажат да платят средствата администрацията може да предяви иск към тях. В случая, в случай че в сдружението няма средства и личен капитал, то залог става самата постройка, чиято оценка е за над 5 млн. лева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР