Върховният административен съд отмени като незаконосъобразно решението на Административен съд

...
Върховният административен съд отмени като незаконосъобразно решението на Административен съд
Коментари Харесай

Окончателно: Децата на градина само след поставена ваксина

Върховният административен съд анулира като незаконосъобразно решението на Административен съд – Сливен, което в края на октомври предходната година разгласи за дискриминационно условието за слагане на ваксини на децата като наложително за посещаване в детска градина.

Административно дело № 954/2020 беше формирано по три касационни тъжби, подадени надлежно от шефа на Регионална здравна ревизия (РЗИ) – Сливен, Комисията за отбрана от дискриминация и министъра на опазването на здравето, оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд.

Спорът касае отводът на РЗИ –Сливен да допусне посещаване в общинска детска градина на дете, на което не са сложени наложителните ваксини според Имунизационния календар на Република България. Впоследствие неговите родители подадоха тъжба за дискриминация пред Комисията за отбрана от дискриминация, която от своя страна не открива твърдяната дискриминация. Именно решението на КЗД след това е атакувано пред Административен съд – Сливен, който приема съществуване на дискриминация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР