Спортът е един от малкото шансове за двигателна активност в

...
Спортът е един от малкото шансове за двигателна активност в
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Създаваме условия за спорт в региона – трябва ни движение в дигиталната ера

„ Спортът е един от дребното шансове за двигателна интензивност в цифровата епоха. И за нас, само че най-много за децата “, споделя Андрей Цеков, лидер на листата на ПП-ДБ в Благоевград и най-успешен районен министър. По време на кабинета „ Денков “ той разписа съглашения за построяването на многофункционална спортна зала в Разлог за 12,8 млн. лева

За Сандански обезпечи 2 461 000 лева за баскетболно, волейболно и футболно стадиони (40 х 60 метра), както и за детски площадки до спортната зала. Помислено беше и за по-малките обитаеми места – благоевградското с. Изгрев има 263 500 лева за реорганизация на комбинираната спортна площадка, а село Полена в община Симитли е с написан контракт за 2 110 000 лева за създаване на футболно игрище.

Тази политика е първата стъпка към огромни държавни вложения в районите, с които жителите ще имат естествени условия за живот, работа и отдих.

„ Като татко на 3 деца, последните 10-ина години ме трансфораха в участник в тегобите и неволите на детския спорт в България. Спортът е същинска житейска школа за едно дете – възпитава привички за здравословен живот, ковачница е на мощни характери – тъй като учи на дисциплинираност и екипен дух, и не на последно място – спортът основава свободолюбиви, амбициозни и волеви дейни жители “, споделя Андрей Цеков в Деня на българския спорт. Категоричен е, че страната би трябвало да обезпечи две неща – подготвителни бази от една страна, и фрагменти от друга - треньори и рехабилитатори. „ Много от дълго време упражнявах лека атлетика. Години наред ни убеждаваха, че пари в страната няма. По време на двете държавни управления на ПП-ДБ видяхме, че пари има и е въпрос на държавническо мислене и морал те да стигнат до всеки български жител. Показахме, че имам по какъв начин това да стане – и с увеличението на пенсиите и заплатите, и с обезпечаването на безвъзмездни детски градини и учебници “, добавя Цеков.

„ Благоевград е състезателен град и в него има доста условия за спорт. Гордеем се, че с политиките на кабинетите „ Петков “ и „ Денков “ направихме стъпки за огромни вложения и в по-малките общини. Много родители са в алтернативата по какъв начин децата им да се движат повече, не да стоят пред телефоните. Радвам се, че осигуряваме средства за бази за спорт, от които хората имат потребност “, споделя и Димитрина Хаджиева, народен представител от Сандански, която е в листата на ПП-ДБ за идните на 9 юни избори.

„ Имаме визия по какъв начин да възпитаваме и отглеждаме здрави, дейни, упорити и виновни деца. Знаем по какъв начин да имаме почтено платени, квалифицирани и стимулирани спортни експерти и педагози “, добавя Марио Граченов, претендент за депутат от листата на ПП-ДБ за 01 МИР Благоевград.

Купуването и продаането на гласове е закононарушение!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР