Марко Ройс ще изведе Борусия Дортмунд като капитан в последния

...
Марко Ройс ще изведе Борусия Дортмунд като капитан в последния
Коментари Харесай

Един Терзич: Марко Ройс ще бъде в стартовите 11 в събота и ще води отбора като капитан

Марко Ройс ще изведе Борусия Дортмунд като капитан в последния си домашен мач с екипа на клуба в събота против към този момент изпадналия във втора дивизия Дармщадт.

" Марко ще бъде в стартовите 11 в събота и ще води тима като капитан. Той е заслужил това ", удостовери старши треньорът Един Терзич на конференция по-рано през днешния ден.

Роденият в Дортмунд Ройс ще напусне клуба през лятото откакто договорът му няма да бъде възобновен. С времето си в академията на Борусия атакуващият футболист прекара общо повече от 21 години в клуба и преди също бе капитан на отбора.

" Осъзнавате какъв брой доста обич получава той. Не са доста играчите, които имат сходно нещо ", добави Терзич.

Марко Ройс завоюва два пъти Купата на Германия с Борусия Дортмунд и може да добави купата от Шампионската лига, в случай че съставът надделее над Реал Мадрид във финала на шампионата на 1 юни в Лондон.

Тимът от Дортмунд към този момент си обезпечи място в Шампионската лига и през идващия сезон, само че за първи път от девет години ще приключи сезона отвън топ 4 в Бундеслигата.

" Представяхме си сезона по друг метод и не сме удовлетворени от петото място ", призна наставникът на Борусия.

Той не скри също, че бранителят Матс Хумелс е бил отчаян от решението на Юлиан Нагелсман да го остави отвън състава за Евро 2024.

" Усетих, че решението се е отразило на Матс и той беше доста отчаян. Той ме увери, че към този момент мисли за последната ни цел и ще направи всичко допустимо, с цел да я осъществим. Би било безусловно справедливо той да е в състава за Европейското състезание. Но решението не е наше ", съобщи Един Терзич.

" В последните месеци опитахме да помогнем на футболисти да изпълнят и персоналните си цели по този начин, както и отборните. Нещата проработиха при Нико Шлотербек и Никлас Фюлкруг, само че не и при Матс, за жалост. Той ще се оправи със обстановката доста професионално и във финала на Шампионската лига ще бъде един от най-важните ни футболисти ", приключи старши треньорът на Борусия Дортмунд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР