Печатницата на БНБ по Изборен кодекс има изключителните права по

...
Печатницата на БНБ по Изборен кодекс има изключителните права по
Коментари Харесай

ЦИК обяви поръчка за бюлетините. Колко повече плащаме за хартиени...

Печатницата на Българска народна банка по Изборен кодекс има изключителните права по отпечатването на бюлетините и ролките хартия за устройствата. За двете позиции по поръчката ще са нужни към 5 милиона лв. с Данък добавена стойност, съобщи БНР.

Печатницата на Българска народна банка ще би трябвало да създаде бюлетините за двата типа избори както за страната, по този начин и за чужбина. За страната и за вота за депутати бюлетината е друга за всеки избирателен регион.

 

Общото планирано количество е 13 160 000. Конкретният брой за всеки тип избор е съгласно декларираните тиражи от РИК.

 

Единичната цена на бюлетина е 0,26 лв. без Данък добавена стойност, или общо 3 421 600 лв. без налога, за всички нужни.

 

Освен това печатницата би трябвало да създаде и планирано 40 000 броя ролки със профилирана хартия за отпечатването на бюлетините от машините, прогнозната цена на 1 ролка е 13,90 лв. без Данък добавена стойност, или 556 000 лв. за цялото количество.

 

От това излиза, че ще платим пет пъти повече за хартиени бюлетини, в сравнение с за машинни бюлетини.

 

Парите са планувани по План-сметката за изборите, а периодите за двете обособени позиции са къси, акцентира секретарят на ЦИК Севинч Солакова:

 

" До 6-и юни тази година в страната за бюлетините и за ролките за двата типа избори и надлежно - до 26-и май на хартиените бюлетини, надлежно на ролките, в Министерство на външните работи за секциите отвън страната ".

 

Печатницата към този момент разполага и с нужната за ролките машина:  

" Получихме информация за доставената машина и сполучливото пускане на нейната работа за направа на ролката с изискуемата от производителя на машините размер на шпулата ".

 

Още една социална поръчка разгласи ЦИК - тази за обработката на протоколите на секционните комисии в районните комисии и в ЦИК. Прогнозната цена по тази социална поръчка е 7 200 000 лв. без Данък добавена стойност. С държавната компанията, която по закон обработва данните – " Информационно обслужване ", ще се договаря в понеделник. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР